Virtuelni znakovni muzej

Virtuelni znakovni muzej

Projekat „Virtuelni znakovni muzej“ realizuje Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac uz partnersku podršku leskovačkog Narodnog muzeja i lokalne samouprave, a koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Оvaj projekat višestruko je značajan. Pored toga što je njegovom realizacijom napravljen ozbiljan iskorak u sadržaju samog Narodnog muzeja, zahvaljujući ovom projektu unapređeni su i uslovi za kvalitetniji društveni život naših gluvih i nagluvih sugrađana.

„Cilj projekta je unapređenje društvenog položaja gluvih i nagluvih lica i njihovo efikasnije uključivanje u sve društvene tokove. Približavanjem kulturnih sadržaja bogati se i unapređuje kvalitet života gluvih i nagluvih lica, oni se osećaju ravnopravnim građanima, a sve u skladu sa konceptom inkluzivnog društva.

Projekta se realizuje u periodu od od tri meseca (jul-septembar) a glavni rezultat projekta je android aplikacija, pametni video vodič na znakovnom jeziku, koja je instalirana na tri tablet uređaja postavljena u prostoru stalne postavke leskovačkog narodnog muzeja. Ova aplikacija sadrži tekstove i priču o osam hiljada dugoj istoriji leskovačkog kraja na znakovnom jeziku sa tekstualnim prevodom te će je moći koristiti svi posteiocu muzeja u leskovcu. Takođe, aplikacija sadrži i fotografije vodećih, autentičnih eksponata stalne postavke narodnog muzeja u Leskovcu.

Pogledajte:

Fotografije sa dogadjaja

Video vest

Video prezentacija virtuelnog vodiča u muzeju na znakovnom jeziku

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac