Naše vredne ruke

Projekat „Naše vredne ruke“ finansira Opština Medveđa, a podrazumeva formiranje kulinarske radionice za članove Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac. 

Projekat „Naše vredne ruke“ okrenut je ka unapređenju kvaliteta života gluvih i nagluvih lica kroz sadržaje koji obogaćuju njihovo slobodno vreme.

Cilj ovakvih aktivnosti jeste druženje i osnaživanje članova što doprinosi njihovoj lakšoj integraciji u društvo.

Na kraju projekta najuspešnijim polaznicima kulinarske radionice uručiće se diplome i zahvalnice.

Pogledajte fotografije sa kulinarskih radionica i svečanog uručenja diploma

MI I TO MOŽEMO

 

Projekat “Mi i to možemo” podržan je od strane Opštine Medveđa i realizovan u periodu oktobar - decembar 2014. godine. Projektne aktivnosti su usmerene na unapređenje rada folklorne sekcije Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac.

GOGNL organizuje kulturno-umetničke, sportsko-rekreativne i druge društvene aktivnosti u cilju svestranog razvoja ličnosti gluvih i nagluvih lica, preko rubličkih smotri, festivala, izložbi i raznih takmičenja. Ovim projektom podržan je rad folklorne sekcije, organizovani su časovi folklore za članove i realizovan je odlazak na festival kulturno - umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti folklora.

 

 

 

ZAJEDNO SMO JAČI

U okviru javnih radova za osobe sa invaliditetom zaposlen je jedno gluvo lice u Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih Leskovac na period od 6 meseci (novembar 2014 - april 2015). Donator ovog projekta jeste Nacionalna služba za zapoštavljanje i Vlada R.Srbije.

Cilj ovog projekta jeste socijalna uključenost i bolji materijalni položaj osoba sa invaliditetom.

 

 

 

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac