Naše kolo veselo

Naše kolo veselo

Projekat „Naše kolo veselo“ finansira  Ministarstvo kulture i informisanja Repubike Srbije u oblasti kulturnih delatnosti osoba sa invaliditetom u 2017 godini. Projekat realizuje Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac u trajanju od 6 meseci (jun-decembar).

Cilj projekta je veći kvalitet života gluvih i nagluvih lica kroz omogućavanje atipičnih aktivnosti za ovu grupu, a sve u skladu sa konceptom inkluzivnog društva.

Ovaj projekat podrazumeva formiranje i osposobljavanje igračkog ansambla Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac za samostalno izvođenje unapred odabranih koreografija.

Sa tim koreografijama će se igrački ansambal predstavljati na raznim manifestacijama, priredbama i svečanostima, a projektom je planirano i učešće na Republičkom festivalu u oblasti folklora koji se ove godine održava u novembru mesecu u Vranju.

Na ovom projektu sa gluvim i nagluvim licima će raditi stručne osobe, a to su Bratislav Stanisavljević, urednik u Leskovačkom kulturnom centru i rukovodioc ansambla narodnih igara i pesama Leskovačkog kulturnog centra „Abrašević“, kao i Vladimir Mladenović, šef orkestra KUD „Abrašević“.

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac