Završna priredba i dodela diploma - škole pantomime za gluva lica

Leskovački kulturni centar i Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac organizovali su završnu priredbu projekta „Škola pantomime za gluva lica“ i tom prilikom uručene su diplome polaznicima škole, kroz koju je prošlo 20 gluvih lica.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Školu je vodio Miodrag Krčmarik, glumac, profesor scenskog pokreta na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici i glumac narodnog pozorišta u Leskovcu, uz asistenciju glumice Tanje Krčmarik.

Autor projekta je Dragan Radović, urednik u Leskovačkom kulturnom centru.

Cilj projekta „Škola pantomime za gluva lica“ je najpre omogućiti gluvim licima da se druže, da iskažu svoj talenat, kao i da se gluva lica uključe u kulturni život grada Leskovca i šire.

Na završnoj priredbi polaznici škole pantomime, gluva lica, izveli su delo „Slike iz šivota“, koje nam pokazuje da je neverbalna komunikacija veoma važna i kako pokretom i emocijom možemo predstaviti svakodnevni život. 

Ovim projektom Gradska organizacije gluvih i nagluvih Leskovac dobila je kvalitetnu glumačku ekipu, a leskovački kulturni centar pomogao je organizaciji da uvrsti nove aktivnosti u program rada.

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac intenzivno i uspešno sarađuje sa ustanovama kulture i institucijama grada radi poboljšanja i unapredjenju kvaliteta života gluvih i nagluvih lica i njihove uspešnije integracije u društvo.

Pogledajte još:

Fotografije sa završne priredbe i dodele diploma polaznicima

Video vest sa završne priredbe škole pantomime

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac