„NAŠE KOLO VESELO“ projekat Gradske organizacije gluvih i nagluih Leskovac

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac u periodu od juna do novembra meseca 2017 godine realizuje projekat pod nazivom „Naše kolo veselo“ koji finansira  Ministarstvo kulture i informisanja Repubike Srbije, a po konkursu za podršku kulturnih delatnosti osoba sa invaliditetom.

Ovaj projekat podrazumeva formiranje i osposobljavanje igračkog ansambla Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac za samostalno izvođenje unapred odabranih koreografija.

Sa tim koreografijama će se igrački ansambal predstavljati na raznim manifestacijama, priredbama i svečanostima, a projektom je planirano i učešće na Republičkom festivalu u oblasti folklora koji se ove godine održava u novembru mesecu u Vranju.  

Kompletan igrački ansambal čine gluva lica, te ovo svakako nije običan folklor već igranje uprkos preprekama, igranje u tišini, što nam pokazuje koliko jaku volju i želju gluva lica imaju kako bi bili ravnopravni članovi našeg društva.

Na ovom projektu sa gluvim i nagluvim licima će raditi stručne osobe, a to su Bratislav Stanisavljević, urednik LKC-a i rukovodioc KUD „Abrašević“, kao i Vladimir Mladenović, šef orkestra „Abrašević“. 

Cilj projekta je veći kvalitet života gluvih i nagluvih lica kroz omogućavanje atipičnih aktivnosti za ovu grupu, a sve u skladu sa konceptom inkluzivnog društva.

 

Fotografije sa konferencije za novinare i realizovanih proba folklora

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac