Nastup članova organizacije gluvih na Leskovačkom letnjem festivalu 2017

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac uspešno se predstavila leskovačkoj publici na otvorenoj pozornici u dvorištu Šop Đokićeve kuće u okviru Manifestacije „Leskovački Letnji Festival 2017“. Članovi sekcija organizacije gluvih, gluva lica, pripremili su kvalitetan ali pre svega nadahnjujući kulturno-umetnički program.

Članovi dramske sekcije izveli su dramsko-pantomimsku minijaturu pod nazivom „Ljubavna lekcija“ sa kojom je ova sekcija osvojila 3.mesto na prestižnom Republičkom festivalu gluvih u oblasti drame i pantomime održanom u Kuršumliji maja meseca ove godine. 

Recitatorka organizacije gluvih Leskovac, Gordana Asanović, samostalno je izvela „Kmezavu pesmu“ autora Miroslava Antića, a igrački ansambal, kompletno sačinjen od gluvih lica predstavio se tačkom u oblasti narodnih igara i folklora.

Ovaj nastup gluvim licima znači puno na planu njihove integracije u šire društvo, a učešće u ovoj manifestaciji predstavlja pravi pozitivan primer inkluzivnog rada i delovanja.

Velika zahvalnost za ovu priliku pripada Leskovačkom kulturnom centru i Turističkoj organizaciji grada Leskovac.

Inače, Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac u toku 2017 godine veliki akcenat u radu stavlja na razvoj kulturnih aktivnosti gluvih lica u Leskovcu i to konkretano kroz dva projekta koja finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije: „Škola pantomime za gluva lica“ Leskovačkog kulturnog centra i „Naše kolo veselo“, koji realizuje Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac.

Pogledajte:

Video nastup dramsko-pantomimske minijature „Ljubavna lekcija“,Leskovački letnji festival 29.6.2017 

Video nastup recitatora „Kmezava pesma“, Leskovački letnji festival 29.6.2017 

Video nastup folklor, Leskovački letnji festival 29.6.2017 

Fotografije sa nastupa gluvih lica na Leskovačkom letnjem festivalu, 29.6.2017 

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac