Gluva lica iz Leskovca osvojila 3. Mesto na Festivalu dramskih ostvarenja u Kuršumliji

Na 41. Festivalu kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti dramsko-pantomimskih ostvarenja održanom u Kuršumliji 20. Maja 2017 godine članovi dramske sekcije Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac osvojili su 3. Mesto.

Festival se u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije održava svake godine. Domaćin Festivala ove godine i to po prvi put bila je Kuršumlija. Ceo program trajao je 3 sata, a takmičilo se 13 gradova sa 15 pripremljenih dramskih pantomima ili plesnih tačaka. 

Ovaj festival je pokazao da je”znak“ govor, da se na taj način prenose reči, izražavaju osećanja i oslikava život. 

Na prvom mestu cilj ovog Festivala je druženje i upoznavanje, ali kroz pripremljene tačke gluvi ljudi pokazali su koliko su talentovani i koliko je timskog rada uloženo da bi na sceni sve bilo lepo, zanimljivo i sinhronizovano. 

Predsednica Saveza gluvih i nagluvih Srbije Suzana Maslać Matović, izrazila je žaljenje zbog odsustva predstavnika lokalne samouprave, javnih  ustanova i građana jer je bila prilika da se upoznaju sa radom ovakvih Udruženja i njihovim problemima.

Takmičare je ocenjivao tročlani žiri: Radosava Mićović iz Crvenog krsta  Kuršumlija, Milija Jevremović, profesor Gimnazije i Lela Čavić,  KUD ”Bata Lačković”. One su naglasile da festival ima visoke postavljene standarde, kada je takmičenje u pitanju, da su takmičari jako dobro pripremljeni i samo su nijanse odlučivale.

Najboljima su uručeni pehari. Pehare u oblasti dramsko pantomimskih ostvarenja osvojili su: Prvo mesto Gradska organizacija gluvih Beograd, drugo mesto organizacija gluvih Novi Sad i treće mesto pripalo je Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih Leskovac.  

Pogledajte fotografije sa Festivala

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac