"Škola pantomime za gluve" - Ostvarenje glumačkog izraza uz prirodni pokret

U Leskovačkom kulturnom centru (LKC)  počinje  „Škola pantomime za gluva i nagluva lica“ koju sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Partner Leskovačkom kulturnom centru na ovom projektu je Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac, a članovi organizacije, njih 15, biće uključeni u glavne aktivnosti projekta.

Na konferenciji za novinare povodom otvaranja škole pantomime izraženo je veliko obostarno zadovoljstvo i nosioca projekta i korisnika, a saradnici na projektu izrazili su veliko interesovanje za rad sa ovom grupom ljudi i nadaju se velikom uspehu. 

Ovo je važan projekat za gluva lica, a rezultat je višegodišnje saradnje organizacije gluvih i leskovačkog kulturnog centra. Važno je da se gluva lice uključe u kulturni i umetnički život, a na ovaj način unapređuje se njihov kvalitet života i uključuju se u društvo.

U okviru ovog projekta Leskovački kulturni centar nabaviće interaktivnu tablu uz pomoć koje će gluva i nagluva lica nadalje moći da prate program ovog centra kulture. 

Autor projekta i urednik u Leskovačkom kulturnom centru Dragan Radović kazao je da je "Škola pantomime za gluve", proizašala iz ranije saradnje u okviru govornih aktivnosti. 

Sa gluvim licima na projektu će raditi Miodrag Krčmarik glumac leskovačkog Narodnog pozorišta i profesor scenskog pokreta na Fakultetu dramskih umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. Pantomima se izražava kroz telo i pokret i jako je važna telesna ekspresija pojedinca. Ovaj vid glume jako je pogodan za gluva lica kojima je u prirodi da se na taj način izražavaju, a kroz ovu školu, osobe sa oštećenim sluhom moći će da se umetnički izraze.

Pogledajte:

Fotografije sa časova pantomime

Video vest sa konferencije za novinare

 

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac