Podeljeni ugovori za projekte socijalne zaštite, 29.mart 2017

Danas su uručeni ugovori predstavnicima organizacija u oblasti socijalne zaštite čiji će projekti u 2017 godini biti finansirani iz budžeta grada.

Na kokurs je pristiglo 30 projekata, a komisija je izabrala 16. Za projekte iz oblasti socijane zaštite u 2017. godini opredeljeno je 13,7 miliona dinara.

Prilikom odabira projekta stručna komisija se rukovodila značajem samog projekta za određenu ciljnu grupu i mogućnostima da se kroz njegovu realizaciju doprinese unapređenju kvaliteta konkretne usluge u oblasti socijane zaštite, rečeno je ovom prilikom.

“Probleme i potrebe ranjivih kategorija niko bolje ne poznaje od njih samih. Zato verujemo da smo kroz podršku projektima koje realizuju sama udruženja iz oblasti socijane zaštite malo bliže ostvarenju tog zadatog cilja. Nadamo se da će se kroz njihovu realizaciju doprineti stvaranju boljeg života, boljeg okruženja i boljih uslova života vaših članova, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i delio ugovore .

Želimo da Leskovac bude grad socijalne pravde i jedankih šansi za sve, težimo da nizom usluga i projekata odgovorimo na potrebe najšire kategorije stanovništva, a naročito ranjivih i marginalizovanih grupa kojima je potrebna dodatna pomoć kako bi bili ravnopravni članovi društva, rekao je  Cvetanović.

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac podržana je na ovom konkursu kroz jedinstveni projekat za rad lokalne kancelarije i za rad prevodilačkog servisa za znakovni jezik.

U ime organizacija osoba sa invaliditetom prisutnima se obratio Predsednik Saveza slepih Leskovac, gospodin Milivoje Đokić koji je ovom prilikom istakao da je Grad  proglašen za najodgovorniju lokalnu samoupravu u pogledu pružanja pomoći socio-humanitarnim organizacijama i izrazio očekivanje da će se takva praksa nastaviti i narednih godina.

 

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac