Završni ispit i dodela diploma polaznicima škole znakovnog jezika u okviru projekta: „Naše ruke – naš glas“

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Leskovcu realizovana je škola znakovnog jezika u periodu od maja do decembra meseca 2016 godine u okviru projekta „Naše ruke – naš glas“ koji realizuje Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac a finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike srbije.

Kroz ovu školu znakovnog jezika prošlo je 20 osnovaca, a nakon šestomesečne obuke polaznici su osposobljeni za osnovni nivo komunikacije sa gluvim licima srpskim znakovnim jezikom. 23.12.2016 godine u prostorijama organizacije gluvih u Leskovcu organizovan je ispit polaznika, ali i druženje sa gluvim licima i svečana dodela diploma. 

Članovi komisije, predstavnici javnih institucija i predstavnici škole bili su zadovoljni nivoom stečenog znanja jer su polaznici neometano uspostavili komunikaciju i družili se sa gluvim licima. To pokazuje da među najmlađim sugrađanima vlada interesovanje za učenje znakovnog jezika, ali i da je postignut jedan od ciljeva, a to je razbijanje predrasuda i senzibilisanje najmlađih za osobe sa invaliditetom.

Pogledajte fotografije sa završnog ispita i svečane dodele diploma

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac