Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3.decembar 2016 godine

U svečanoj sali Grada leskovca priređen je prijem za predstavnike leskovačkih udruženja osoba sa invaliditetom povodom 3.decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Tema ovogodišnjeg obeležavanja je „Dostizanje 17 ciljeva budućnosti kakvu želimo“ šte se odnosi na iskorenjivanje gladi i siromaštva, obezbeđivanje zdravstvene zaštite, inkluzivnog obrazovanja i drugo.

Gradonačelnik leskovca, Goran Cvetanović ovom prilikom rekao je da je u ovom trenutku za osobe sa invaliditetom od najvećeg značaja njihovo ekonomsko osnaživanje i pozvao sve poslodavce koji za to imaju mogućnost da ih zaposle. Dosadašnja iskustva pokazuju da su upravo osobe sa invaliditetom dobri i odgovorni radnici, dodao je gradonačelnik. 

Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje predviđaju se veća sredstva za poslodavce koji zaposle osobe sa invaliditetom, kao i veći broj poena prilikom ocenjivanja kvaliteta rada poslodavca, podsetio je gradonačelnik na prijemu, dodajući da lokalna samouprava nastoji da unapredi i pomogme što veće uključivanje osoba sa invaliditetom u sve aspekte društvenog života.

Grad Leskovac redovno finansira rad lokalne kancelarije organizacije gluvih i nagluvih i prevodilački servis za znakovni jezik, a podržava i projekte koje organizacija gluvih i nagluvih uspešno realizuje. Predstavnici GOGNL izrazilu su zahvalnost i nadu da će i u buduće uspešno sarađivati sa lokalnom samoupravom.

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac