Recitatorka iz Leskovca osvojila 2. Mesto na Festivalu gluvih Srbije u oblasti recitala u Novom Sadu

Na 40. Festivalu kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti narodnih igara i recitala održanom u Novom Sadu 13.11.2016 godine članica recitatorske sekcije Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac, Gordana Asanović osvojila je 2. mesto.

Festival se u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije održava svake godine u jednom gradu u Srbiji. 

Gordana Asanović, osoba sa potpunim gubitkom sluha, samostalano, glasovno i znakovno, recitovala je Kmezavu pesmu, autora Miroslava Antića. Njeno izvođenje ove recitacije pokazalo je kako se znakovnim jezikom može preneti emocija, I kako gluve osobe mogu doživeti ali i dočarati drugima umetnost. 

Na prvom mestu cilj ovog Festivala je druženje i upoznavanje, ali kroz pripremljene tačke gluvi ljudi pokazali su koliko su talentovani i koliko je rada uloženo da bi na sceni sve imalo  visoku umetničku vrednost. 

Najboljima su uručeni pehari.Pehar za osvojeno drugo mesto u oblasti recitala primila je lično Gordana Asanović ispred Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac. 

Takmičare je ocenjivao tročlani žiri, a ocenjivala se složenost književnog dela za interpretaciju, dikcija i scenska pojava. 

Inače, ovaj Republički Festival ima visoke postavljene standarde, kada je takmičenje u pitanju, a publika je bila više nego zadovoljna programom.

Pogledajte fotografije sa festivala

 

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac