Vesti

DODELJENI UGOVORI UDRUŽENJIMA IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

                          

16.03.2018 godine u Svečanoj sali grada Leskovca podeljeni su ugovori udruženjima iz oblasti socijalne zaštite po konkursu za 2018 godinu.

Ugovore je dobilo 11 udruženja za 14 programa i projekata koji će biti finansirani i sufinansirani iz budžeta grada Leskovca u 2018 godini. Za ove projekte iz oblasti socijalne zaštite opredeljeno je 9,5 miliona dinara.

Opširnije: DODELJENI UGOVORI UDRUŽENJIMA IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Humani gest udruženja parlamenata leskovačkih srednjoškolaca

Danas, 29. januara 2018 godine u klubu Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac predstavnici Udruženja parlamenata leskovačkih srednjoškolaca organizovali su humanu akciju dodele slatkih paketića.

Ova akcija sprovedena je u okviru obeležavanja Školske Slave Svetog Save, a obuhvaćeno je 20 deteta iz Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac.

Opširnije: Humani gest udruženja parlamenata leskovačkih srednjoškolaca

Novogodišnji prijem za najmlađe

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac je 28.12.2017. godine u prostorijama organizacije organizovala svečani prijem najmlađih.

Na Novogodišnjem prijemu bila su deca oštećenog sluha, deca članova organizacije i deca upošljenika, kojima je uručeno 30 slatkih novogodišnjih paketića. Novogodišnje paketiće obezbedila je, kao i godinama unazad,  uspešna kompanija Actavis.

Opširnije: Novogodišnji prijem za najmlađe

Završen projekat “Škola za nas” i obeležen jubilej

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac i OŠ „Kosta Stamenković“ Leskovac održali su u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra završnu priredbu škole znakovnog jezika.

Šesnaest učenika ove škole dobilo je diplome kao potvrdu o uspešno završenoj školici za osnovni nivo poznavanja srpskog znakovnog jezika za komunikaciju sa gluvim licima.

Istom prigodom obeležen je i jubilej, pet godina realizacije škola znakovnog jezika za učenike osnovnih škola sa teritorije Grada Leskovca.

Opširnije: Završen projekat “Škola za nas” i obeležen jubilej

Nastup članova gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac na centralnoj akademiji povodom međunarodne nedelje gluvih

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac je povodom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih, 28.09.2017 godine uzela učešce na centralnoj akademiji čiji je Grad domaćin ove godine bilo Smederevo. Članovi Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac imali su priliku da se pred publikom iz čitave Srbije, među kojima su bili i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prikažu sa pantomiskom predstavom „Ljubavna lekcija“ i recitalom „Kmezava pesma“ koju je izvela Asanović Gordana.

Opširnije: Nastup članova gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac na centralnoj akademiji povodom...

Završna priredba i dodela diploma - škole pantomime za gluva lica

Leskovački kulturni centar i Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac organizovali su završnu priredbu projekta „Škola pantomime za gluva lica“ i tom prilikom uručene su diplome polaznicima škole, kroz koju je prošlo 20 gluvih lica.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Školu je vodio Miodrag Krčmarik, glumac, profesor scenskog pokreta na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici i glumac narodnog pozorišta u Leskovcu, uz asistenciju glumice Tanje Krčmarik.

Autor projekta je Dragan Radović, urednik u Leskovačkom kulturnom centru.

Cilj projekta „Škola pantomime za gluva lica“ je najpre omogućiti gluvim licima da se druže, da iskažu svoj talenat, kao i da se gluva lica uključe u kulturni život grada Leskovca i šire.

Opširnije: Završna priredba i dodela diploma - škole pantomime za gluva lica

„NAŠE KOLO VESELO“ projekat Gradske organizacije gluvih i nagluih Leskovac

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac u periodu od juna do novembra meseca 2017 godine realizuje projekat pod nazivom „Naše kolo veselo“ koji finansira  Ministarstvo kulture i informisanja Repubike Srbije, a po konkursu za podršku kulturnih delatnosti osoba sa invaliditetom.

Ovaj projekat podrazumeva formiranje i osposobljavanje igračkog ansambla Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac za samostalno izvođenje unapred odabranih koreografija.

Sa tim koreografijama će se igrački ansambal predstavljati na raznim manifestacijama, priredbama i svečanostima, a projektom je planirano i učešće na Republičkom festivalu u oblasti folklora koji se ove godine održava u novembru mesecu u Vranju.  

Opširnije: „NAŠE KOLO VESELO“ projekat Gradske organizacije gluvih i nagluih Leskovac

Besplatno letovanje za gluve i nagluve i slepe i slabovide, jun 2017

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac i Savez slepih i slabovidih osoba organizovali su konferenciju za medije zbog jedne nesvakidašnje humanitarne akcije.

Naime, vlasnica i glavni menadžer turističke agencije „Bravo turs“ iz Leskovca Snežana Kostić Spasić je velikodušno ponudila socijalno osetljivim kategorijama ljudi iz Leskovca i okoline da odu na letovanje o trošku agencije. Turisti su imali plaćen smeštaj, prevoz i osiguranje za vreme letovanja. 

Njena osnovna ideja je da slepa i slabovida deca, gluva i nagluva deca, deca samohranih i hraniteljskih porodica dožive radosti grupnog putovanja i lepotu boravka na obali mora.

Opširnije: Besplatno letovanje za gluve i nagluve i slepe i slabovide, jun 2017

Nastup članova organizacije gluvih na Leskovačkom letnjem festivalu 2017

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac uspešno se predstavila leskovačkoj publici na otvorenoj pozornici u dvorištu Šop Đokićeve kuće u okviru Manifestacije „Leskovački Letnji Festival 2017“. Članovi sekcija organizacije gluvih, gluva lica, pripremili su kvalitetan ali pre svega nadahnjujući kulturno-umetnički program.

Članovi dramske sekcije izveli su dramsko-pantomimsku minijaturu pod nazivom „Ljubavna lekcija“ sa kojom je ova sekcija osvojila 3.mesto na prestižnom Republičkom festivalu gluvih u oblasti drame i pantomime održanom u Kuršumliji maja meseca ove godine. 

Opširnije: Nastup članova organizacije gluvih na Leskovačkom letnjem festivalu 2017

Gluva lica iz Leskovca osvojila 3. Mesto na Festivalu dramskih ostvarenja u Kuršumliji

Na 41. Festivalu kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti dramsko-pantomimskih ostvarenja održanom u Kuršumliji 20. Maja 2017 godine članovi dramske sekcije Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac osvojili su 3. Mesto.

Festival se u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije održava svake godine. Domaćin Festivala ove godine i to po prvi put bila je Kuršumlija. Ceo program trajao je 3 sata, a takmičilo se 13 gradova sa 15 pripremljenih dramskih pantomima ili plesnih tačaka. 

Ovaj festival je pokazao da je”znak“ govor, da se na taj način prenose reči, izražavaju osećanja i oslikava život. 

Opširnije: Gluva lica iz Leskovca osvojila 3. Mesto na Festivalu dramskih ostvarenja u Kuršumliji

Još članaka...

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac