Nagrade

Gluva lica iz Leskovca osvojila 3. Mesto na Festivalu dramskih ostvarenja u Kuršumliji

Na 41. Festivalu kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti dramsko-pantomimskih ostvarenja održanom u Kuršumliji 20. Maja 2017 godine članovi dramske sekcije Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac osvojili su 3. Mesto.

Festival se u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije održava svake godine. Domaćin Festivala ove godine i to po prvi put bila je Kuršumlija. Ceo program trajao je 3 sata, a takmičilo se 13 gradova sa 15 pripremljenih dramskih pantomima ili plesnih tačaka. 

Na prvom mestu cilj ovog Festivala je druženje i upoznavanje, ali kroz pripremljene tačke gluvi ljudi pokazali su koliko su talentovani i koliko je timskog rada uloženo da bi na sceni sve bilo lepo, zanimljivo i sinhronizovano. 

Opširnije: Gluva lica iz Leskovca osvojila 3. Mesto na Festivalu dramskih ostvarenja u Kuršumliji

Recitatorka iz Leskovca osvojila 2. Mesto na Festivalu gluvih Srbije u oblasti recitala u Novom Sadu

Na 40. Festivalu kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti narodnih igara i recitala održanom u Novom Sadu 13.11.2016 godine članica recitatorske sekcije Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac, Gordana Asanović osvojila je 2. mesto.

Festival se u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije održava svake godine u jednom gradu u Srbiji. 

Gordana Asanović, osoba sa potpunim gubitkom sluha, samostalano, glasovno i znakovno, recitovala je Kmezavu pesmu, autora Miroslava Antića. Njeno izvođenje ove recitacije pokazalo je kako se znakovnim jezikom može preneti emocija, I kako gluve osobe mogu doživeti ali i dočarati drugima umetnost. 

Opširnije: Recitatorka iz Leskovca osvojila 2. Mesto na Festivalu gluvih Srbije u oblasti recitala u Novom Sadu

Dva pehara za GOGNL

Gradska organizacija gluvih i nagluvih je na 37. Republičkom Festivalu kulturno umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti foklora i recitacija osvojila dva pehara.

Festival je održan u Kosovskoj Mitrovici, a kako se radi o jednom izuzetno cenjenom i najviše vrednovanom Festivalu koji organizuje Savez gluvih i nagluvih Srbije, učešće, a posebno osvajanje ovako visokih plasmana, od izuzetnog je značaja za organizaciju.

Opširnije: Dva pehara za GOGNL

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac