Manifestacije

Leskovački letnji festival 2017

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac uspešno se predstavila leskovačkoj publici na otvorenoj pozornici u dvorištu Šop Đokićeve kuće u okviru Manifestacije „Leskovački Letnji Festival 2017“. Članovi sekcija organizacije gluvih, gluva lica, pripremili su kvalitetan ali pre svega nadahnjujući kulturno-umetnički program.

Članovi dramske sekcije izveli su dramsko-pantomimsku minijaturu pod nazivom „Ljubavna lekcija“ sa kojom je ova sekcija osvojila 3.mesto na prestižnom Republičkom festivalu gluvih u oblasti drame i pantomime održanom u Kuršumliji maja meseca ove godine. 

Opširnije: Leskovački letnji festival 2017

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih, nacionalne manifestacije koja se svake godine organizuje u gradovima Srbije. Organizator događaja bila je Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac uz podršku većeg broja partnera: Grad Leskovac, Savez gluvih i nagluvih Srbije, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Leskovački kulturni centar, Turistička organizacija Leskovac.


Međunarodna nedelja gluvih proslavlja se širom planete tokom poslednje nedelje septembra. Tokom ove nedelje nacionalne asocijacije gluvih organizuju događaje, marševe i debate na kojima ističu svoja specifična ljudska prava i dostignuća. Na ovaj način propagira se jednakost među ljudima, jača se ljudska raznolikost i povećava solidarnost među gluvom populacijom i njihovim partnerima.


U toku programa koji je održan kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra predstavljeno je kulturno-umetničko stavaralaštvo gluvih članova Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac, u oblasti glume, recitacije i folklora.
Događaj su pratili nacionalni i regionalni mediji.


Pogledajte fotografije sa događaja
Pogledajte video materijale sa događaja

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac